30 plater gelatin ( 3 pakker) 1 kg sukker 5 dl vann ca 15 dråper essens (eks ananas eller bringebær,sitron, osv.) konditorfarge (til ønskelig farge) (sitronsaft for mer smak på sitronseigemenn) | Framgangsmåte:Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min. Kok opp sukker med 3 1/2 dl vann. Kok opp resten av vannet (1 1/2 dl) og tilsett de oppbløtte gelatinplatene (klem ut det kalde vannnet først)! Tilsett denne oppløsningen i sukkerlaken og la dette koke på svak varme i 15 minutter. Ta kjelen fra varmen og tilsett konditorfarge ,essens (ulike smaksessenser fås kjøpt på apotek eller butikk)og evt. sitronsaft.Jeg brukte ca 2 ss sitronsaft i. Hell oppløsningen i fuktete former eller en liten langpanne/fat (20x30 cm). Settes kjølig til det stivner. Skjær opp i strimler og rull i sukker. Skjær/klipp i biter og pass på at alle sidene dekkes av sukker. Oppbevares i tett glass eller kakeboks ,tørt og kjølig. |
Velkommen
Velkommen til Helenes Lille Verden! Her kommer det litt av hvert.Gjerne noen oppskrifter,bilder og litt av livet mitt..hvem vet?Dere får følge med og se!
søndag 5. desember 2010
Oppskrift-Seigmenn
Etiketter:
Oppskrifter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar